Drama: Ruler: Master of the Mask / The Emperor: Owner of the Mask
Hangul: 군주-가면의 주인
Yayın Tarihi: 2017
Yapım Yeri: Güney Kore
IMDb Puanı: 7.4
Dizisel.com Puanı: 7.7
Tür: Tarihsel, Romantizm, Dram, Melodram, Politik
Bölüm Sayısı: 40 Bölüm (30 dakika) / Fragman
Yönetmen: No Do-Cheol, Park Won-Gook
Senarist: Park Hye-Jin, Jung Hae-Ri
İçerik
Joseon döneminde krallık Pyunsoo adı verilen bir örgüt tarafından tehdit edilip kontrol edilmektedir. Ülkedeki su idaresini ele geçiren bu örgüt saraydaki kral dâhil herkesi kullanmaktadır. Kral, oğlunun da bu şekilde kukla olarak krallık yapmasını istemez ve yüzünü maske ile kapatır. Maskeli kralın bu süreçte yaşadıkları ve Pyunsoo örgütü ile mücadelesini konu almaktadır.
Prens Lee Sun: Veliaht prens olarak maske takarak hayatını sürdürmektedir. Vaktini daha çok kış bahçesi adı verilen yerde geçirir. Maskesini çıkarıp insanların arasında gezince tüm gerçekleri fark eder ve bu sayede tüm hayatı değişir.
Han Ga‑eun: Bölge idare amirinin kızıdır. Lee Sun ile tanıştıktan sonra bütün hayatı değişir.
Kim Hwa‑gun: Pyunsoo örgütü liderinin torunudur. Genç ve korkusuz bir kadındır. Veliaht prensin yüzünü gören çok az kişiden biridir. Ona âşık olduğu için birçok fedakârlıkta bulunur.
Lee Sun: Prens ile aynı isime sahiptir. Fakir bir ailesi vardır. Ga‑eun ile yakındır.
Kim Dae‑mok: Pyunsoo örgütünün lideridir. Tüm ülkedeki idareyi kontrol etmektedir. Hırslı bir adamdır. İnsanları tehdit ederek tüm yönetimi ele geçirmiştir.
The Emperor Owner of the Mask
Ruler: Master of the Mask oldukça güzel bir hikâyesi olan tarihi bir diziydi. Dizide oyuncuların yaşadıkları karakter değişimlerini oldukça beğendim. Özellikle L’in canlandırdığı Lee Sun’u buna örnek verebilirim. Aşk, entrika, ihanet, aksiyonun bol olduğu güzel bir diziydi. Kim So Hyun’un canlandırdığı Ga‑eun karakterini çok beğenemedim. Ön planda değildi ve 2017 yılındaki bu dizide kadın başrol olarak yaş olarak da yeterli değildi diye düşünüyorum. Fakat normalde çok başarılı bir oyuncu ve dizilerini de oldukça beğenirim.
İzleyicilere bütün duyguları yaşatmayı başaran ve bence dizinin başrolü Kim Hwa‑gun karakteriydi. Hem oyunculuk açısından hem de yaptıkları ön plandaydı. Şahsen bu dizide favorim oldu.
Yoo Seung‑ho ise çok iyi bir performans gösteriyor. Onun favori dizim ‘’Remember’’ olsa da tarihi bir dizide de oldukça başarılı olmuş. Sonuç olarak Netflix’te de yer alan bu diziyi sizlere tavsiye ediyorum. Kim So Hyun’un The Tale of Nokdu dizisine göz atmayı unutmayın. Herkese iyi seyirler dilerim.
40 bölümden oluşmaktadır. Fakat 1 saatlik bölüm süreleri ile 20 bölüm şeklinde izleyebilirsiniz.
Hikâye 1700 yıllarında Joseon döneminde geçmektedir.
Dizi ilk bölümde % 8.8 alarak ekranlara başarılı bir giriş yapmıştır. En düşük reyting oranı 5. Bölümde % 8.5 olurken en yüksek ise 38. bölümde % 17.6 ile oluyor. Ortalama olarak % 11.5 ile başarılı bir yapım olmayı başarmıştır.