İsim: Ms. Hammurabi / Miseu Hammurabi
Hangul: 미스 함무라비
Yayın Tarihi: 2018
Yapım Yeri: Güney Kore
IMDb Puanı: 8.1
Dizisel.com Puanı: 7.8
Tür: Romantik, Komedi, Dram, Hukuk
Bölüm Sayısı: 16 Bölüm / Fragman
Yönetmen: Kwak Jung-Hwan
Senarist: Moon Yoo-Seok
Adliye çalışan bir grup hâkimin yaşadığı olayları konu almaktadır. Oldukça başarılı ve tanınan bir hâkim olan Im Ba‑reun’un yanına liseden tanıdığı arkadaşı atanır. Beraber birçok olayı sonuca bağlarlar.
Im Ba‑reun: L tarafından canlandırılan Bareun karakteri oldukça başarılı, kanunlara sonuna kadar uyan elit bir hâkimdir. Genelde kimsenin işine karışmaz ve duygularını belli etmez. Lisede tanıştığı Ohreum astı olarak yanına görevlendirilir. Farklı karakterlerde oldukları için ondan çok öğrenecektir.
Park Cha Oh‑reum: Varlıklı bir ailenin kızıdır fakat babasının şirketi iflas ettikten sonra kendi ayakları üzerinde durabilmek için hâkim olmuştur. Haksızlık karşısında asla susmaz ve her zaman tepkisini gösterir. Bu yüzden başına birçok olay gelecektir.
Lee Do‑yeon: Şubede çalışan yazmanlardan biridir. Oldukça yetenekli ve güzel bir kadın olduğu için herkesin takdirini kazanmıştır. Fakat oldukça gizemli biridir. Geceleri hobi olarak başka bir iş daha yapmaktadır.
Han Se‑sang: Baş hâkimlerden biridir. Im Ba‑reun ve Park Cha Oh‑reum ile mahkemede beraber çalışırlar. Oldukça dürüst bir insandır.
Jung Bo‑wang: Im Ba‑reun ile yakın arkadaş olan hâkimlerden biridir. Aynı zamanda lise arkadaşıdır. Adliyede çok fazla tanıdığı vardır.
Bir mesleki dramanın daha sonuna geldik. Avukatlar, savcılar, muhabirler derken şimdi de hâkimleri izleme fırsatı buldum. Bana kalırsa çok başarılı bir dizi değildir. Bunun sebebi belirli bir hikâyesi olmaması diye düşünüyorum. Her bölüm farklı olayları ele almaya çalıştılar ve arka plandaki küçük hikâyeler de yetersiz kalmış. Ama yarım bıraktığım dizilerden biri de olmadı. Dizideki bireysel tartışmaları ve alıntıları oldukça beğendim. Bazı konularda duyarlılık seviyesini de gözler önüne sermesi açısından oldukça başarılı buldum. Fakat bunun dışında ortalama diyebileceğim bir diziydi. L ve Go Ara hayranıysanız sevebilirsiniz. Hukuk temalı dizileri seviyorsanız ”Suits” dizisine göz atmanızı öneririm. Herkese şimdiden iyi seyirler dilerim.