YG Entertainment, BLACKPINK’in bu yılki geri dönüşü hakkında daha fazla ayrıntı verdi. Şirket ayrıca kız grubunun yeni dünya turuyla hayranları sevindirdi. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.
YG Entertainment’ın 6 Temmuz’da yaptığı basın açıklamasına göre BLACKPINK, uzun zamandır beklenen geri dönüşünü Ağustos ayında yeni bir albümle yapacak. Ajans, üyelerin “yeni bir albüm kaydetmenin son aşamalarında” olduklarını ve bu ay yeni şarkılarının müzik videosunu çekmeye başlayacaklarını açıkladı.
Şirket ayrıca, dörtlünün ağustos ayındaki yeni müziğinin “yılın ikinci yarısına kadar devam edecek olan sürekli büyük ölçekli bir projenin” başlangıcını işaretleyeceğini söyledi.
Grup, yeni bir albüm çıkarmanın yanı sıra, yıl sonuna kadar uluslararası bir tura çıkmaya hazırlanıyor. YG Entertainment, BLACKPINK’in dünya turunu “K-pop kız grubu tarihindeki en büyük dünya turu” olarak nitelendirdi.
“Yeni müzik ve büyük ölçekli projelerin yanı sıra, BLACKPINK, dünya çapındaki hayranlarıyla ilişkilerini genişletmek için yıl sonuna kadar bir K-pop kız grubu tarihinin en büyük dünya turuna çıkacak.“
Bu, grubun bir yıl 10 ay içinde dört üyeyle birlikte ilk projesi olacak. En son tam grup olarak Ekim 2020’de, dörtlünün ilk stüdyo albümü “The ALBUM“, hit şarkıları “Lovesick Girls”, “How You Like That” ve “Ice Cream (Selena Gomez ile) içeriyordu. “
BLACKPINK’in “THE ALBUM” albümü, 26 Ekim itibariyle 1,2 milyon kopyayı aşan tarihte bir K-pop kız grubu tarafından ilk milyon satan albüm oldu. Bu rakam, yaklaşık 871.355 kopyanın yurt içi satışını ve Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan 319.300 kopyayı içeriyor.. Sınırlı sayıda üretilen vinil LP versiyonunun 18.888 kopyası neredeyse gelir gelmez tükendi.
“THE ALBUM”, küresel pazarda büyük bir başarıydı, Billboard 200’de 2 numaradan giriş yaptı ve En İyi Albüm Satışları tablosunda iki hafta üst sıralarda yer aldı. Ayrıca grup, Billboard Hot 100’de ilk 20 hit “Ice Cream” (Selena Gomez ile birlikte) ve Lady Gaga ile birlikte ilk 40 şarkı olan “Sour Candy” ve “How You Like That” dahil olmak üzere yedi şarkı listeledi.
2021’de üyeler Rosé ve Lisa’nın solo albümleri, grubun ilk uzun albümü kadar başarılıydı.
BLACKPINK’in bu 2022’deki geri dönüşü ve dünya turu hakkında ne bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşın!
Öte yandan dörtlü, abone sayısı açısından YouTube’da tarih yazdı.
28 Haziran’da BLACKPINK, video platformunun Billboard’a onayladığı YouTube’da 75 milyon aboneye ulaşan ilk müzikal sanatçı oldu.
Güney Koreli grup, liderliği Justin Bieber’dan devralarak, Eylül 2021’de 65,5 milyona ulaştıklarında platformda en çok abone olunan sanatçı unvanını kazandı.
Kanadalı süperstar Bieber bugüne kadar 69.3 milyon aboneyle ikinci sırada yer alıyor. BTS, 68.7 milyon takipçi ile üçüncü sırada yer alıyor. İlk beşi 55.4 milyon ile Marshmallow ve 52.4 milyon ile Eminem tamamlıyor.
BLACKPINK’i en son tarihi başarıları için tebrik ederiz!
Daha fazla K-pop güncellemesi için Dizisel’i ziyaret etmeyi unutmayın.